2011. július 26., kedd

Szegedy-Maszák Mihály: Az újraolvasás kénysze - Jelenlegi ára: 2 940 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az újraolvasás kényszereA könyv listaára: 3500 Ft. Leírás:
Korunk meghatározó irodalomtörténeti gondolkodójának legújabb kötete, egyben a Szegedy-Maszák Mihály válogatott munkái című sorozat ötödik darabja a 82. Ünnepi Könyvhétre látott napvilágot. A címadás Bonnefoy francia költő egyik megállapítására utal, kifejezve azt, hogy az újraolvasás mindig újraírásra ösztönöz. A kötetben szereplő tanulmányok többsége a közelmúltban, némelyikük viszont másfél évtizeddel ezelőtt készült. A most ismét megjelenő változatok azonban különböznek az eredeti verzióktól. Többségük előadásként hangzott el tudományos ülésszakokon, s már pusztán az írott forma miatt i szükség volt átírásukra. Az első nyolc tanulmány (Elvi megfontolások keretcímmel) az irodalom és a különböző nyelvek, illetve művészetek viszonyának általános vonatkozásait tárgyalja. Olvashatunk a mű azonosságáról és az elemzés kockázatairól, a művészetközeli vizsgálódásról, a fordíthatóság határairól, a magyar és a világirodalom kapcsolatáról, és a legújabb irodalomtörténeti elképzelésekről is. A rendkívül szerteágazó tanulmányok megválaszolása esettanulmányokat is igényel - ezek szerepelnek a kötet második felében. Itt találhatjuk a konkrétabb irodalomtörténeti munkákat: Kemény Zsigmond két röpiratának elemzését a forradalomról, Babits nemzetfölfogásának, valamint újklasszicizmusának bemutatását, a kettős Monarchia emlékét a magyar irodalomban, Kosztolányi Hajnali részegségének jelentésrétegeit, valamint művei fordításainak vagy Illyés Gyula és a francia irodalom kapcsolatának bemutatását. Az irodalomtörténet iránt érdeklődő olvasóknak ajánlott kötet. ISBN: 978-80-8101-427-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 940 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 18:56
. Szegedy-Maszák Mihály: Az újraolvasás kénysze - Jelenlegi ára: 2 940 Ft